GlobalTalk / Stop the War on Migrants op Globalicious

GlobalTalk / Stop the War on Migrants op Globalicious

De Europese wapenindustrie, het migratiebeleid en de tegenkrachten van onderuit.

Europese bedrijven bevoorraden brandhaarden overal ter wereld met wapens. Tegelijk gaan de grenzen van Europa steeds meer op slot. De wapenindustrie verdient dubbel: één keer met het leveren van wapens, vervolgens met grensbewaking. Welke verantwoordelijkheid heeft de Europese wapenindustrie in migratiestromen? Welke mechanismen zitten er achter de militarisering van het Europese migratie- en veiligheidsbeleid? Hoe komt het dat de wapenlobby zo'n grote invloed heeft? Zijn er geen andere oplossingen mogelijk? Hoe kunnen we het onrecht aan onze grenzen stoppen? Hoe kunnen we een tegengewicht bieden aan de lobby van de wapenindustrie?

Tijdens deze "GlobaTalk" spitten we het thema uit met experts, campagnevoerders en veldwerkers.

(i.s.m. Vredesactie Gent)

A Global Grooves Party ft Bleri Lleshi

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ’s diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae en dabke.
Maar de avond start opnieuw met een inhoudelijk luik : een GlobalTalk rond het thema "Stop the War on Migrants".
Een gesprek a.h.v. filmfragmenten over de Europese wapenindustrie, het migratiebeleid en de tegenkrachten van onderuit.

20.00 GlobaTalk ‘Stop the War on Migrants’
22.00 Afrikaanse dansinitiatie
23.00 Concert m/ DOYLU ‘Senegal à l’heure Belge’
00.00 After-Party m/ DJ Bruselo
Concert DOYLU

DOYLU teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter en notoire wereldburger Pathé Thiam en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt.

Je hoeft het Wolof niet machtig te zijn om deze indringende muziek te lezen. Pathé Thiam brengt zijn grote verhalen met een imposant stemtimbre. De band speelde de afgelopen jaren heel wat clubs en middelgrote festivals (Esperanzah, Sfinks, OLT Rivierenhof, DOK, De Casino, Het Bos, Villa Pace, Copacobana,...). Voor het nummer "Japal" werkten ze samen met Sattar Khan (tablas) en Michaël Brijs (dwarsfluit). Hester Bolle speelt viool op "Mbirou Yalla" en Charlotte De Cooman op "Dunya". Later dit jaar volgt het full album van de band.

Pathé Thiam werkte samen met een handvol grootheden uit de Mbalax scene in Dakar. Mbalax is een West-Afrikaanse muziekstijl uit de vroege jaren ’70 die internationale erkenning kreeg door toedoen van o.a. Youssou N’Dour, El Hadji Faye en Maxou Lebougui. Sinds enkele jaren woont hij in België en werkt hij samen met enkele topmuzikanten, waaronder componist/muzikant Michiel De Malsche (A/T/O/S,…) , Koen De Gendt (Yuko…), Steven Meuleman en Jesse Baart.

Je kan de Japal EP alvast beluisteren op Spotify of Bandcamp.
Sénégal à l’ heure Belge!

 

Datum