Vacature: Digital campaigner met programmeerskills

peinzende mensen staren op het scherm van hun laptop
Vredesactie zoekt nieuwe collega

Vredesactie is op zoek naar een digital campaigner met programmeerskills voor een halftijds contract van onbepaalde duur. Indiensttreding zo snel mogelijk.

We zoeken

Een geek. Je verzorgt de dagelijkse IT ondersteuning. Je staat in voor het beheer en onderhoud van onze hard- en software en je verbetert en vernieuwt bestaande oplossingen. Onder andere de dagelijkse IT ondersteuning van collega's, het netwerkbeheer, beheer van het backup systeem en het beheer van het CRM systeem zitten in je takenpakket.

Je versterkt het campagneteam. Je denkt mee na over manieren om onze werking digitaal vorm te geven. Dat gaat verder dan online petities opzetten: je denkt mee over de interne organisatie, over interne en externe communicatie, over onderzoek, over mogelijkheden voor vrijwilligers en sympathisanten om deel te nemen en bij te dragen aan acties en campagnes, over technische ondersteuning bij acties enz. Je doet hiervoor beroep op je kennis van bestaande toepassingen of je maakt oplossingen op maat. Op zoek gaan naar FOSS toepassingen voor de verschillende behoeftes is een automatisme voor jou.

Je functioneert als een lid van een horizontaal georganiseerd team. Dat betekent dat je meedenkt over de werking van de organisatie en er vanuit jouw capaciteiten aan bijdraagt. De nodige zelfredzaamheid en creativiteit is essentieel. Je geeft je eigen takenpakket mee vorm en je plant je taken zelfstandig.

Je profiel

 • Belangrijker dan een diploma is de nodige kennis en ervaring

 • Belangrijker dan kennis en ervaring is zelfredzaamheid en de goesting om bij te leren

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Debian, Ubuntu, Linux Mint, PGP en de courante open-source software pakketten

 • Je combineert programmeerskills en kritisch denken. Je hebt een brede ICT achtergrond en volgt de technologische ontwikkelingen op de voet. Je hebt interesse in digitaal activisme, hacktivism en online privacy.

 • Je bent creatief en kan oplossingen op maat maken voor technische problemen

 • Ervaring met (het ontwikkelen van) online communicatietools, sociale media en digitale campagne toepassingen is een plus

 • Ervaring met SQL databases en de back- en front-end ontwikkeling ervan is een plus

 • Ervaring met Drupal, CIVICRM en Nextcloud is een plus

 • Je bent gemotiveerd om te werken als lid van een horizontaal team, met ruimte voor eigen inbreng

 • Je kan zelfstandig werken, in nauwe coördinatie met team en partners

 • Je spreekt vlot Nederlands en Engels

 • Je kan je vinden in onze visie (zie https://www.vredesactie.be/#wie-we-zijn)

We bieden

Een halftijdse job (19u/38) voor onbepaalde duur in een geëngageerd, dynamisch, horizontaal team. Een boeiende en motiverende werkomgeving waarin jij het verschil kan maken. Verloning volgens barema 329.21, plus maaltijdcheques en 100% terugbetaling van vervoerskosten. Ons kantoor is in Berchem, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem. Indiensttreding zo snel mogelijk.

Interesse?

Stel je kandidaat door ten laatste op 10 februari je motivatiebrief en cv door te sturen naar lene@vredesactie.be met vermelding “Vacature Digital campaigner” in de titel. Een aantal kandidaten wordt gevraagd om een schriftelijke proef op te lossen (thuis). Op basis daarvan wordt een aantal mensen uitgenodigd voor een gesprek. Iedereen die zich kandidaat stelt krijgt een antwoord, ten laatste op 28 februari.